دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول | امکانات و تجهیزات
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یک نهاد علمی-پژوهشی از جمله مصادیق بارز تلاش، تعهد، خلاقیت و نوآوری در عرصه آموزش عالی کشور است. با افزایش رشد جمعیت کشور در دهه ۶۰ و تغییر هرم سنی، نهاد آموزش عالی را مثل نهاد آموزش و پرورش دچار چالش جدی کرده بود. ابتکار تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی سبب شد تا نیروهای جوان تشنه تحصیل علم به جای ماندن پشت کنکور سراسری و یا مهاجرت به کشورهای دیگر در میهن اسلامی کسب تحصیل کنند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول یکی از دستاوردهای بارز و شاخص این مجاهدت ملی و مذهبی بوده است. بزرگداشت بیست و هفتمین سالگرد راهاندازی این واحد بسیار بزرگ، نگین واحدهای جنوب کشور، در حالی سپری شده که این مجموعه بزرگ، چالشها و فراز و نشیبهای فراوانی را پشت سر گذاشته است.
پانزدهم اردیبهشت ۱۳۶۶، زمانی که دزفول قهرمان در خط مقدم جبهه، شاهد موشکباران رژیم بعثی عراق بود؛ نهال نازک این درخت تنومند امروزین با یک ساختمان کوچک و با حداقل امکانات، کاشته شد.
امروز دانشگاه آزاد اسلامی دزفول همگام با دانشگاههای معتبر بینالمللی درصدد است با گامهای بلندی به توسعه مراکز دانشبنیان در صنعت، کشاورزی و خدمات آموزشی بپردازد تا ایده نسل سوم و اخیر دانشگاهها به منصه ظهور رسیده و شاهد مجموعهای پویاتر، خلاقتر و شادابتر باشیم.
یکی از سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول حل مشکلات کشور و منطقه و اجرای طرحهای کلان ملی است که با بهکارگیری مؤثر دانش و فناوری روز و با رشد کمی و کیفی دانشگاه در سالهای اخیر، این دانشگاه را در شرف یک جهش در جهت حضور در میان مراکز آموزش عالی شاخص کشور قرار داده است. از شاخصههای برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در حوزه پژوهش و فناوری میتوان وجود چهار مرکز تحقیقات با عنوان باستان شناسی و گردشگری، مواد و انرژی، محصولات سالم و ارگانیک و مرکز سلامت و مراقبت در منزل در سطح شهرستان دزفول و مرکز رشد واحدهای فناور دزفول واقع در واحد دزفول را ذکر کرد.
حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی:
الف- امور دانشجویی:
امور دانشجویی یکی از زیرمجموعههای معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه بوده که در راستای تحقق اهداف عالی و خطمشیهای هادی انجام وظیفه میکند. بهمنظور دستیابی هرچه بهتر به اهداف آموزشی و پژوهشی دانشگاه و ارتقای سطح علمی و پژوهشی دانشجویان، وجود زیرساختهای رفاهی و بهبود و توسعه آنها میتواند از جایگاه ممتازی برخوردار باشد.
منشور اخلاقی حاکم بر فعالیتهای این حوزه برگرفته از نگرش والای دینی و سبک زندگی اسلامی ایرانی بوده که در آن احترام به شخصیت و کرامت انسانی دانشجویان و تکریم جایگاه اجتماعی آنها، اهمیتدادن به ویژگیهای قومی، فرهنگی، فردی، ایجاد تعامل و تشریک مساعی با دانشجویان در حل مشکلات رفاهی و معیشتی آنان، مورد توجه قرار داشته و سرلوحه فعالیتهای این مجموعه است.
رئوس فعالیتهای این حوزه را میتوان به شرح زیر بیان کرد:
۱- خوابگاههای دانشجویی:
(خوابگاه برادران، «اندیشه» با ظرفیت اسکان ۴۵۰ نفر)، (خوابگاه خواهران، «کوثر» با ظرفیت اسکان ۶۵۰ نفر) و (اختصاص خوابگاه به دانشجویان بهصورت دائم و موقت، نظارت بر فعالیتهای فرهنگی و ورزشی در خوابگاهها و امور رفاهی خوابگاه)
۲- سلف سرویس و بوفههای دانشجویی:
(با گنجایش هزار و ۳۲۰ نفر در هزار و ۵۰۰ متر مربع مساحت با سه سالن پذیرایی و سرو غذا مجزا) و (خرید اقلام اولیه طبخ غذا، پخت، توزیع و اداره بوفههای دانشجویی و نظارت بر آنها)
۳- امور نقل و انتقالات دانشجویی:
(تمام امور مربوط به جابهجایی یا میهمانی دانشجویان به واحد و یا واحدهای دیگر، جشنهای دانشآموختگی و صدور و توزیع کارتهای دانشجویی)
۴- سایر امور رفاهی:
انتخاب دانشجوی نمونه، برگزاری اردوهای تفریحی، انتشارات دانشجویی، کتابفروشی، نانوایی، پارکینگ وسایل نقلیه دانشجویی
ب- مرکز مشاوره
ج- اداره امور ورزش
بخش تربیتبدنی علاوهبر فضای اداری، دارای فضاهای ورزشی به مساحتی بیش از ۱۶ هزار مترمربع که شامل سالن چندمنظوره، سالن کشتی و ژیمناستیک، سالن تنیس روی میز و بدمینتون، سالن بدنسازی و پرورش اندام، اتاق شطرنج، زمین چمن مصنوعی، زمین چمن فوتبال و زمین چمن دو و میدانی به همراه پیست دو و میدانی، زمین چمن مینی فوتبال، زمینهای رو باز آسفالته و همچنین هتل ورزش با زیربنای ۳ هزار متر مربع است.
امور فرهنگی و اجتماعی
دفتر فرهنگ اسلامی
دفتر فرهنگ اسلامی در دانشگاهها، با هدف تقویت بنیه دینی و آموزههای اخلاقی به دانشجویان راهاندازی شده است. بنابراین گسترش افق فرهنگ اسلامی و ژرفا بخشیدن و نهادینهکردن باورهای دینی و ارزشهای اخلاقی در دانشجویان از وظایف این دفتر است.
این دفتر به چند بخش در دانشگاه تقسیم شده است که به شرح زیر است:
الف- ستاد اقامه نماز
ب- کانون قرآن و عترت
ج- امور فوق برنامه
یادمان شهدای گمنام:
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول افتخار دارد که جزء نخستین دانشگاههای کشور و پیشتاز در امر میزبانی شهدای گمنام باشد. اردیبهشت ۱۳۸۲، پیکر پاک و مطهر پنج شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس در مراسمی باشکوه و با حضور امت شهیدپرور پایتخت مقاومت ایران، دزفول قهرمان در صحن مسجد موعود این دانشگاه آرام گرفت و یادمان این شهدای والامقام سالهاست که زیارتگاه دانشجویان، استادان و کارکنان این واحد و ملجأ و پناهگاه دلهای عاشق است.
مسجد زیبای موعود دانشگاه مرکز و محور فعالیتهای دینی و کانون معرفتزایی است.
افتخارات واحد دزفول در حوزه فرهنگی:
ازجمله برنامههایی که واحد دزفول در حوزه دانشجویی و فرهنگی در استان بین دانشگاه آزاد و آموزش عالی کسب کرده است، میتوان رتبه نخست درآمدزایی در حوزه فرهنگی دانشجویی و ورزشی بین تمام واحدهای استان خوزستان، رتبه نخست کانون بسیج اساتید بین تمام دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان خوزستان، بالاترین عملکرد معاونت فرهنگی دانشجویی بین تمام واحدهای استان خوزستان در تمام شاخصها، رتبه نخست در اجرای کارگروه آراستگی عفاف و حجاب در استان، رتبه نخست ازدواج دانشجویی در سطح استان بین تمام دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، الکترونیکیکردن و بهنگامسازی تمام پروندههای کمیته انضباطی دانشجویی از سال ۹۳ تاکنون، ایجاد برنامههای مشترک فرهنگی و ورزشی بین حوزه علمیه و واحد، راهاندازی هشت کانون فرهنگی دانشجویی جدید در واحد در زمینههای مختلف، راهاندازی دو نشریه دانشجویی جدید در واحد و نقشآفرینی در سطح استان، تهیه و تدوین مستند تلویزیونی رژه تا بهشت در مورد زندگی شهید سعید زارع، تهیه و تدوین مستند تلویزیونی در مورد زندگی شهید حسین ولایتی پخششده از شبکههای ملی، کانون برتر اقشار بسیج در جشنواره استانی مالک اشتر و برگزاری مسابقات والیبال دسته یک و دسته دو والیبال خواهران کشوری، سه سال پیاپی معرفی پایگاه بسیج کارمندی دانشگاه بهعنوان پایگاه برتر در سطح شهرستان را نام برد.
حوزه معاونت علمی
معاونت علمی دانشگاه وظیفه برنامهریزی، اداره و هدایت تمام امور آموزشی و پژوهشی دانشگاه و نظارت بر حسن اجرای مقررات و آییننامههای آموزشی و پژوهشی، تصمیم گیری درباره مسائل آموزشی و پژوهشی، سیاستگذاری و اتخاذ تمهیدات لازم در راستای گسترش و ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی، اجرای دورههای آموزشی و پژوهشی و ارزیابی آنها مطابق با طرح آمایش آموزش عالی را برعهده دارد.
دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
- دانشکده فنی و مهندسی
- دانشکده علوم انسانی
- دانشکده پرستاری و مامایی
اداره کتابخانهها
کتابخانههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول مشتمل بر کتابخانه شیخ مرتضی انصاری، کتابخانه فنی و مهندسی، کتابخانه پرستاری و مامایی و کتابخانه تخصصی مرحوم سیدمحمدعلی امام افتخار دارند بهعنوان یکی از حلقههای مهم و پل ارتباطی بین کاربران و منابع اطلاعاتی، تمام توان و انرژی خود را بهکار گیرند و بستری مناسب را فراهم کنند تا تمام کاربران دانشگاه بتوانند با دسترسی به منابع علمی نیاز اطلاعاتی خود را برطرف کنند.
با توجه به اینکه کتابخانه نهادی است اجتماعی که سازوکار اصلی ذخیرهسازی، حفاظت و اشاعه اطلاعات و دانش را فراهم میکند، کتابخانههای این واحد سعی بر این داشته که با گردآوری و سازماندهی منابع اطلاعاتی مکتوب و غیرمکتوب مجموعه مناسبی از مدارک علمی و تحقیقاتی در رشتههای فعال در این دانشگاه را فراهم آورد که پاسخگوی نیازهای علمی جامعه استفاده کننده (دانشجویان، کارمندان و اعضای هیئت علمی) از این کتابخانهها را برطرف کنند.
مدارک و منابع موجود:
تعداد کتب فارسی: ۶۵ هزار و ۵۹۲ عنوان؛ ۲۳۶ هزار و ۸۳۱ جلد
تعداد کتب لاتین: ۱۱ هزار و ۲۴۷ عنوان؛ ۱۵ هزار ۴۷۶ جلد
کتابهای الکترونیکی: ۷۳۷ عنوان
تعداد پایاننامه: ۴ هزار و ۲۳۰ عنوان
تعداد نرمافزارها: ۴ هزار و ۲۱۰ نسخه
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
بهمنظور ایجاد تحول و شرایط مناسب برای حمایت، رشد و شکوفایی استعدادهای کشور، متقاضیان میتوانند با عنوانهای عضویت اصلی (پژوهشگر، استعدادهای درخشان، یا استعداد برتر) و با رعایت ضوابط تعیینشده به عضویت باشگاه نائل شوند. متقاضیان برای آگاهی از شرایط عضویت و مزایای آن به دفتر باشگاه به دانشکده فنی و مهندسی مراجعه کنند.
انجمنهای علمی:
بهمنظور توانمندسازی و ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای علمی، پژوهشی، آموزشی، کارآفرینی، مهارتی و جهادی تخصصی دانشجویان دانشگاه و ایجاد وحدت رویه در مدیریت، راهبری، نظارت و ارزیابی، فعالیتهای دانشجویی در قالب گروههای علمی رسمی تحت عنوان انجمنهای علمی دانشجویی انجام میشود. دانشجویان میتوانند برای عضویت در انجمن علمی به گروه تخصصی خود مراجعه کنند.
اداره آزمایشگاهها و کارگاهها
بهمنظور پوشش کامل سرفصلهای آموزشی رشتههای تحصیلی و سرویسدهی مناسب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول از بدو راهاندازی تاکنون، با همت و تلاش هیئت رئیسه، دانشکدهها و گروههای آموزشی، تجهیزات آزمایشگاهی – کارگاهی کامل و پیشرفتهای را تهیه و راهاندازی کرده است بهطوری که علاوهبر اینکه تمام کلاسهای عملی (آزمایشگاهی و کارگاهی) در سطح واحد با کیفیت مناسبی برگزار میشود به سایر مراکز آموزشی و دانشگاهها نیز سرویسدهی میکند.
کارگاهها و آزمایشگاههای دانشکده علوم انسانی:
آزمایشگاه زبان انگلیسی، کارگاه باستانشناسی، کارگاه مشاوره، آزمایشگاه روانشناسی، کارگاه تکنولوژی آموزشی، سایتهای کامپیوتری ۱ و ۲.
کارگاهها و آزمایشگاههای دانشکده پرستاری و مامایی:
آزمایشگاه بیوشیمی، آزمایشگاه ایمنی (ایمونولوژی)، آزمایشگاه فیزیولوژی، آزمایشگاه بافت شناسی، آزمایشگاه انگل شناسی، آزمایشگاه میکروب شناسی، آزمایشگاه تشریح، آزمایشگاه Skill Lab پرستاری و مامایی.
کارگاهها و آزمایشگاههای دانشکده فنی و مهندسی:
آزمایشگاههای گروه مهندسی برق، آزمایشگاههای گروه مهندسی پزشکی، آزمایشگاههای گروه مهندسی شیمی، کارگاههای گروه مهندسی عمران، آزمایشگاهها و کارگاههای گروه مهندسی مکانیک، آزمایشگاههای گروه مهندسی کامپیوتر، آزمایشگاههای گروه مهندسی متالورژی.
معرفی معاونت آموزشهای عمومی و مهارتی سمای واحد دزفول:
تاریخچه:
آموزشکده فنی و حرفهای سمای دزفول در راستای تربیت نیروهای کاردان در بیست و ششمین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در سال ۱۳۸۳ راهاندازی شد.
آمار فارغالتحصیلان از بدو راهاندازی: بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ نفر
رشتههای آموزشی:
کامپیوتر، الکتروتکنیک، حسابداری، الکترونیک، ساختمان، تربیتبدنی، معماری، مکانیک خودرو، تربیت کودک، نقشهکشی عمومی، نقشهبرداری متالوژی، تأسیسات ساخت و تولید، صنایع فلزی، امور اداری، صنایع شیمیایی، طراخی دوخت.
تجهیزات و کارگاهها:
آزمایشگاه کنترل صنعتی، آزمایشگاه دیجیتال، آزمایشگاه مدارهای الکتریکی، آزمایشگاه ماشینهای الکتریکی،
آزمایشگاه هیدرولیک و پنوماتیک، آزمایشگاه الکترونیک صنعتی، آزمایشگاه سیستمهای مخابراتی، آزمایشگاه میکروپرسسور و میکروکنترولر، آزمایشگاه بتن، آزمایشگاه تکنیک پالس، آزمایشگاه مکانیک خاک، آزمایشگاه فیزیک، آزمایشگاه الکترونیک عمومی، کارگاه مدار فرمان، کارگاه تأسیسات برقی، کارگاه سیمپیچی، کارگاه مبانی الکترونیک، کارگاه ورقکاری و جوشکاری، کارگاه عکاسی، کارگاه تأسیسات مکانیکی.
مدارس سما دزفول
مدارس سما دزفول که جزء نخستین مدارس سما در سطح کشور هستند از سال ۱۳۷۱ با گشایش دبیرستان پسرانه سما آغاز به کار کردند. مجتمع آموزشی و فرهنگی سما اکنون دارای مجموعا ۶ مدرسه از مقطع پیشدبستانی تا پیشدانشگاهی و به تفکیک دخترانه و پسرانه است.
معرفی مدارس سما دزفول:
- پیشدبستانی و دبستان دخترانه
- دبیرستان متوسطه اول دخترانه
- دبیرستان متوسطه دوره دوم دخترانه
- پیشدبستانی و دبستان پسرانه
- دبیرستان متوسطه دوره اول پسرانه
- دبیرستان متوسطه دوره دوم پسرانه
مراکز تحقیقاتی
مرکز تحقیقات مواد و انرژی واحد دزفول:
مرکز تحقیقات مواد و انرژی واحد دزفول فعالیت خود را از اردیبهشت سال ۱۳۹۷ آغاز کرد. این مرکز با ۱۱ گروه پژوهشی در زمینههای:
- اتصال، شکلدهی و سنتز مواد پیشرفته
- کاتالیست
- بهینهسازی سیستمهای انرژی
- تبدیل انرژی
- هیدرولیک، پنوماتیک و سوختهای زیستی
- فرآیندهای شیمیایی
- شبیهسازی سیستمهای کوانتومی و نوری
- شبکههای هوشمند انرژی الکتریکی
- فناوری
- ادوات نانوساختار نیمههادیهای نوری
و سنتز و غربالگری خواص الکتریکی و نوری نانوترکیبها فعال است.
مرکز تحقیقات مواد و انرژی واحد دزفول تلاش میکند با بهرهگیری از نیروهای متخصص، هیئت علمی و دانشجویی با ایجاد ارتباط مؤثر با مراکز تحقیقاتی و صنایع، گامهای مؤثری را در حل مشکلات کشور بردارد.
مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک:
بهواسطه ظرفیتهای غنی شهرستان دزفول و به پشتوانه ۱۸ نفر عضو هیئت علمی با تخصصهای آبیاری و زهکشی، فیزیک و شیمی خاک و فیزیولوژی گیاهان زراعی، بیوتکنولوژی، باغبانی، مدیریت کشاورزی، حشرهشناسی و بیماریشناسی گیاهی از اسفند ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد.
مرکز تحقیقات باستانشناسی و گردشگری:
گروه باستانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول از سال ۱۳۸۲ مشغول به فعالیت است. این گروه در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو میپذیرد. با توجه به رویکرد پژوهشمحور دانشگاه آزاد اسلامی اعضای این گروه تصمیم به راهاندازی مرکز تحقیقات باستانشناسی و گردشگری گرفتند و حاصل تلاشهای یکساله آنان اخذ مجوز در اواخر اسفند ۱۳۹۷ شد.
مرکز تحقیقات مراقبت در منزل:
این مرکز که نخستین مرکز تحقیقات حوزه سلامت استان خوزستان است، طبق اهداف آموزشی و بالینی، پژوهشهای نوین در راستای ارتقای خدمات پرستاری و مامایی راهاندازی شد که با استفاده از این مرکز تحقیقات مطالعاتی در سطح خرد و کلان، سیاستگذاریهای این مراکز، ارائه الگوهای مراقبتی به مراکز، ارائه برنامههای سلامت همگانی در سطح شهرستان، بررسی مزایای اقتصادی اجتماعی خانوادگی طبق اپیدمی بیماریهای مزمن در سطح شهرستان و ... انجام میشود.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/